2015 yılının merakla beklenen 10 filmi

Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.147
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Birdman

Dünya galasını Venedik Film Festivali’nde yapan bu yeni Iñárritu harikası öyküsüyle hayli ilginç bir proje. Michael Keaton bir zamanlar Birdman isminde ünlü bir süper kahramanı canlandırmış aktör Riggan Thomas rolünde. Fakat Thomas artık yaşının da ilerlemesiyle epey düşüşe geçmiş, spot ışıklarından uzaklaşmış. Yeni tiyatro oyunuyla görkemli bir dönüş yapmak istiyor ama yaşadığı talihsiz bir sakatlık oyunu tehlikeye sokuyor. Iñárritu bu filmiyle ‘ego’ kavramını didiklemeye çalıştığını söylüyor.

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu
Oyuncular: Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone
Gösterim tarihi: Şubat 2015

Denizin Kalbinde

Yönetmen Ron Howard yine iddialı bir projeyle karşımızda. Bir önceki filmi “Rush”ta olduğu gibi yine ‘gerçekten’ yaşanmış olayları konu alan bir filme imza atıyor. 1819’da balina avlamak üzere okyanusa açılan 21 gözüpek denizcinin ‘ava giderken avlandıkları’ bir öykü anlatıyor film. Bir balinanın darbesiyle gemileri alabora olan denizciler 90 gün boyunca kıyıdan binlerce kilometre uzakta hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Hollywood’un bayılacağı türde bir kahramanlık hikayesi.

Yönetmen: Ron Howard
Oyuncular: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Ben Whishaw
Gösterim tarihi: Mart 2015
Orijinal adı: In The Heart Of The Sea

Inherent Vice

1997’de çektiği “Boogie Nights”tan sonra usta yönetmen Paul Thomas Anderson, bir kez daha izleyicisini 1970’lere ışınlıyor. Thomas Pynchon’un aynı adlı romanından uyarlanan yeni filmi “Inherent Vice”, dönemin uyuşturucuyla harmanlanmış atmosferinde ortadan kaybolan eski sevgilisinin izini süren Dedektif Larry Sportello’nun hikayesini anlatıyor. Ana kahramanımızı Joaquin Phoenix canlandırıyorsa da, film tam bir yıldızlar geçidi. Reese Withrespoon ve Joaquin Phoenix “Walk the Line”dan sonra bir kez daha yan yana.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson
Oyuncular: Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix, Josh Brolin
Gösterim tarihi: Mart 2015

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor

George Lucas’ın Lucasfilm’i ve tabii ki ‘uzak, çok uzak bir galakside’ bulunan oyuncağını satmasıyla yeni bir “Star Wars” filmi çekilmesinin de önü açılmıştı. Görev Hollywood’un yeni prenslerinden yönetmen J.J. Abrams’a düştü. “Star Wars” hayranlarını mest edecek bir kararla eski ekip de toplandı ve kollar sıvandı. Geçenlerde yayınlanan yaklaşık 1,5 dakikalık ilk fragman çölde başlıyor ve yeterince heyecan yaratıyor. Millennium Falcon’un çıkışı ise kuşkusuz müthiş bir an.

Yönetmen: J.J. Abrams
Oyuncular: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher
Gösterim tarihi: Aralık 2015
Orijinal adı: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Grinin Elli Tonu

Son dönemin en sansasyonel romanlarından birinin sinemaya nasıl aktarılacağı merak konusuydu. Yanıt birkaç aya geliyor. 24 Temmuz’da yayınlanan ilk fragman bir anda yılın en çok izlenen fragmanı olunca yapımcı şirketler Universal ve Focus Features’ın filmle ilgili beklentileri de arttı. E.L. James’in müstehcen satırlarının ne derece gerçekçi perdeye aktarılacağı ise şu an için kitabın hayranlarının en merak ettiği konu. Anastasia ve Christian’ın şehvetli ilişkisi nasıl bir ses getirecek bakalım.

Yönetmen: Sam Taylor-Johnson Howard
Oyuncular: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Marcia Gay Harden
Gösterim tarihi: Şubat 2015
Orijinal adı: Fifty Shades Of Grey

Yaban

Reese Witherspoon’un yine bir oyunculuk gösterisine imza attığı söylenen “Yaban” gerçekten yaşanmış bir öykü anlatıyor. Yakın zamanda yaşadığı trajik bir kazanın ardından hayli travmatik günler geçiren Cheryl Strayed’in hikayesi bu. Genç kadın ruhunu iyileştirmek için kendini dağlara taşlara vuruyor ve sırt çantasıyla günlerce sürecek yaklaşık 2000 kilometrelik bir yürüyüşe çıkıyor. Elbette onu nice sürprizler bekliyor!

Yönetmen: Jean-Marc Vallée
Oyuncular: Reese Witherspoon, Laura Dern
Gösterim tarihi: Şubat 2015
Orijinal adı: Wild

Jüpiter Yükseliyor

“The Matrix” üçlemesiyle gönüllerimize hiç çıkmamacasına kazınan Wachowski Kardeşler fantastik alemlerle, bilimkurgusal öğelerle bağlarını koparmıyorlar. Yeni filmleri de yine bir ‘seçilmiş kişi’ hikayesi anlatıyor. Tek farkı bu kez kahramanımız bir kadın; Mila Kunis’in suretindeki Jupiter Jones. Bu sıradan kadın belirsiz bir gelecekte kainatın kraliçesinin hükümranlığına son vermek üzere genetiği değiştirilmiş bir süper asker olan Caine tarafından bulunuyor.

Yönetmen: Wachowski Kardeşler
Oyuncular: Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne
Gösterim tarihi: Şubat 2015
Orijinal adı: Jupiter Ascending

Gemma Bovary

Edebiyat düşkünlerinin ismini duyar duymaz kulaklarını diktikleri bir proje bu. Başroldeki Gemma Arterton, Gemma Bovary isimli bir kadını canlandırıyor. Flaubert düşkünü Parisli bir Fransız olan Martin, Normandiya’nın küçük bir köyüne yaptığı yolculukta İngiliz bir çiftle tanışır: Gemma ve Charles Bovary... Tabii Martin bu çiftin yalnızca isimleriyle değil, davranışlarıyla da Flaubert’in romanında olan bitenleri andırdıklarını fark eder.

Yönetmen: Anne Fontaine
Oyuncular: Gemma Arterton, Fabrice Luchini, Jason Flemyng
Gösterim tarihi: Mayıs 2015

Jurassic World

Bir kuşağın çocukluğuna damga vuran dinozorlar bir kez daha kanlı canlı dönüyorlar. İlk filmin 22 yıl sonrasında, yani günümüzde geçiyor hikaye. Isla Nublar’daki geniş arazilerde kurulan dinozor parkı sonunda John Hammond’ın yıllar önce arzu ettiği vizyona erişir. Fakat son dönemde parkın ziyaretçi sayısında ciddi bir azalma söz konusu olur. Bunun üzerine parkın işletmecisi şirket yeni bir hamle yapacak ama bu korkunç sonuçlar yaratacaktır. Yine çeşit çeşit dinozorla yüzleşmeye hazır olun.

Yönetmen: Colin Trevorrow
Oyuncular: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Judy Greer
Gösterim tarihi: Haziran 2015

İçimdeki Ses

Engin Günaydın sinema için senaryolar kaleme almaya devam ediyor. Hatırlayacaksınız, ilk senaryosu “Vavien” ses getirmişti. Şimdi ikinci senaryosu “İçimdeki Ses” geliyor. “Vavien”, içinde gerilim unsurları olan bir filmdi, bu sefer Engin Günaydın en iyi bildiği alana, saf komediye yöneliyor. Çok güzel bir kız tarafından sevilen ama sevildiğine bir türlü inanamayan bir adamın hikayesini anlatan “İçimdeki Ses”te Sırrı Süreyya Önder’in de sürpriz bir rolü var.

Yönetmen: Çağrı Bayrak
Oyuncular: Engin Günaydın, Leyla Lydia Tuğutlu, Füsun Demirel
Gösterim tarihi: Ocak 2015
 
Back
Yukarı