Bekar İnsanlar Erken Ölüyor

Painfully

Etkin Üye
Katılım
25 Şubat 2014
Mesajlar
205
Tepki puanı
25
Puanları
28
Yaş
31
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Bekar İnsanlar Erken Ölüyor

Duke Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalara göre yalnız ve bekar insanlar,%70 oranında felç geçirmekten ölüm riskine sahip.

Uzmanlar, yalnız ve bekar insanların psikolojik olarak felç gibi ciddi hastalıklara meyilli olduklarını belirtti. Durağan veya mutlu bir evliliğe sahip olanların ise daha sağlıklı yaşadığını ekledi.

TRAVMATİK TECRÜBELER OLUMSUZ ETKİLİYOR
Duke Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, evli birinin felç hastalığına yakalanması durumunda iyileşme sürecinin daha iyi ve hızlı olabileceğini söylüyor. Bunun sebebi ise bu süreçte onlarla ilgilenecek mutlaka birilerinin olacağı ve yalnız kalmamalarıdır.
Araştırmacılar evlenip boşandıktan sonra tekrar evlenmeyenlerin, hiç evlenmemişlere oranla daha sağlıklı olduklarını iddia ediyor.
Ayrıca, hastanın sorunlu bir evliliğe veya travmatik tecrübelere sahip olması hastalığıolumsuz etkiliyor.

HASTALIKLARIN TEDAVİSİ EVLİLİKLE DOĞRU ORANTILI
Yapılan araştırmalara göre, boşanmış

hastalar%23, dul kalmış hastalar ise%25 oranında bu hastalığın savaşını kaybediyor.

Birden fazla boşanma geçiren hastalarda bu oran%39'a artarken aynı şekilde birden fazla dul kalma durumunda%40'lık bir risk oluşuyor.
Dr. Matthew Dupre, evliliğe ait güncel ve geçmiş tecrübelerin hastalık sonrası önemli sonuçlara sebep olabileceğini söyledi.
Richard Francis: "Uzun zamandır bilim insanları, ilişkilerin ve medeni durumun sağlık için önemli bir role sahip olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Son araştırmaya göre ise felç veya inme gibi hastalıkların tedavisi evlilik durumuyla doğru orantılı olduğu ortaya çıktı. Hastalık sürecinde psikolojik ve manevi destek, eski gücünü kazanmak ve hayatını yeniden inşa etmek için çok önemli."
Herkesin başına gelebileceğini belirten Robert Francis, dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve tansiyon kontrolleriyle felç riskini düşürebileceğini söyledi.
PembeNar Özel

 
Back
Yukarı