0155 İle Biten Numaralara Dikkat

mine

Demirbaşlardan
Katılım
5 Mayıs 2008
Mesajlar
1.902
Tepki puanı
106
Puanları
113
Yaş
39
Bulunduğu Yer
ankara
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
forumdastelefondolandir.jpg

Telefon dolandırıcılarının yeni numarası şaşkına çevirdi. İzmir'de yaşanan olayda polis olduğunu iddia eden bir kişi 0155'le biten numaradan arayıp karşısındaki kişiyi inandırmayı ve 20 bin lirayı bir çöp kutusuna bıraktırmayı başardı.


Bu dolandırıcılık sisteminin İngiltere'den getirildiği, herhangi bir numaradan dahi aransa karşı tarafın telefonunda "0155" göründüğü kaydedildi.

İzmit ilçesinde bir devlet hastanesinde çalışan Dr. Ç.G., dün öğle saatlerinde "0155" numara yazan bir telefondan arandı. Karşı tarafındaki kişi, kendisini Terörle Mücadele şube müdürlüğünde görevli polis olarak tanıtarak, "SIM kartınız kopyalandı. Koplayama sonrasında bankadaki hesabınıza girildi. Paranız terör örgütüne aktarılacak. Bankaya gidip hesabınızdaki parayı bizim vereceğimiz hesaba aktarın. Sonra biz size parayı vereceğiz." dedi. Telaşlanan Ç.G., Derince ilçesindeki hesabının bulunduğu bankaya gitti. 24 bin lira çekerek, dolandırıcıların söylediği başka bir banka şubesindeki hesaba yatırdı. Daha sonra durumu eşine anlattıktan sonra dolandırıldığının farkına vardı ve Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Ekipler, Dr. Ç.G.'nin 24 bin lirayı, Antalya'da Aynur G. isimli kadının hesabına yatırdığını belirledi. Kocaeli polisi, bilgileri Antalya polisine aktardı. Antalya polisi de hesaptan parayı çeken Aynur G.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, başka gözaltıların olabileceği kaydedildi.

0155 NUMARALI TELEFONA DİKKAT

Dr. Ç.G.'nin dolandırıldığı sistemin, İngiltere'den getirildiği kaydedildi. Sistem sayesinde, hangi numaradan aranırsa aransın karşı tarafın telefonunda "0155" göründüğü ifade edildi. Bu numarayı gören vatandaşların, polis tarafından arandığı zannına kapıldığı belirtildi. Bu yöntemle daha önce sadece Denizli'de bir dolandırıcılık yapıldığı kaydedildi.
 
Back
Yukarı