2010 KPSS Genel Yetenek Soruları ve Cevapları

Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.146
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY

1. %25'lik 45 gr şekerli su karışımın 4/5'i şeker oranı %50 olan 14 gr şekerli suyun karıştırılması sonucu karışımın şeker yüzdesi kaçtır? DATA Yayınları

A) 32
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

2. Bir deponun önce %30'u kalanın %20'si dökülür. depoda 42 lt su kaldığına göre deponun tamamı kaç lt'dir? DATA Yayınları

A)
B)
C)
D)
E) 75

Cevap:E


--------------------------------------------------------------------------------

3.a’daki işçi sayısı b’deki işçi sayısının 3 katı olup a’daki işçi sayısının 12 tanesini B’ye verirse a’daki işçi sayısının yarısı b’deki işçi sayısına eşit olduğuna göre a’da kaç işçi vardır? DATA Yayınları

A) 108
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

4. DATA Yayınları

A-B=C
A+B+C=34
A=?

A) 17
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

5. DATA Yayınları

mat1.jpg


A) 8
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------
6. DATA Yayınları
mat2.jpg


A) 10
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------
7. DATA Yayınları

mat3.jpg


A) 5
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------
8.İki basamaklı AB sayısı 4 ile tam bölünebilmekte 10 ile bölündüğünde 2 kalanını vermektedir.
Buna göre A+B kaç farklı değer alabilir? DATA Yayınları
A) 5
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

9. DATA Yayınları

mat4.jpg


A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
E) 6

Cevap:


--------------------------------------------------------------------------------

10. DATA Yayınları

mat5.jpg


A) -2x
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

11. DATA Yayınları

mat6.jpg


ifadesi x türünde eşiti nedir?

mat6---1.jpg


A) 8-x
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

12. DATA Yayınları

mat7.jpg


A) 2
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

13. DATA Yayınları

mat8.jpg


A) 32
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

14. Ali 7 kardeşi x yaşındadır. Ali 21 yaşına geldiğinde kardeşi 8x yaşında olduğuna göre x=? DATA Yayınları

A) x=2
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

15. Bir torbada 1’den 90’a kadar numaralandırılmış top vardır. En az kaç top çekelimki kesinlikle bir tanesi 6’ya tam bölünsün? DATA Yayınları

A) 76
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

16. 18, 24, 42 kg’lık un kapları bulunmaktadır. bu kaplardan en az birertane bulunmak şartıyla 30 kap alınıyor ve toplamı 1140 olduğuna göre
42’lik kaptan kaç tane vardır? DATA Yayınları

A) 24
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

17. DATA Yayınları

mat9.jpg


ABC eşkenar üçgen ve taralı alan

mat10.jpg


ise a kaçtır?

A) a=8
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

18. 9 kişinin yaş ortalaması x, bu gruba 3 kişi daha katılınca yaş ortalaması 3x/2 olduğuna göre ,bu 3 kişinin yaş ortalaması kaçtır? DATA Yayınları

A) 3x
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

19. Bir işi Ayşe ve Meral birlikte 11 günde Meral ve Orhan birlikte 9 günde Ayşe ile Orhan 8 günde bitirebildiğine göre işi bitirme hızları arasındaki ilişki nasıldır? DATA Yayınları

A)
B)
C)
D)
E)

Cevap:


--------------------------------------------------------------------------------

20. DATA Yayınları

mat11.jpg


A ve B’den aynı yönde hareket eden iki araç C’de karşılaştıklarına göre |BC|=?

Cevap:|BC|=420 km


--------------------------------------------------------------------------------

21. DATA Yayınları

mat12----1.jpg


Yukarıdaki silindirin yüksekliği 30 cm, yarıçapı 4 cm dir.

mat12----2.jpg


Silindir şekildeki gibi bıçakla ikiye yarıldığında yarım silindiri tamamen kaldıracak şekilde kullanılan folyo miktarı en az ne kadardır?

A) 136π + 240
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------


mat13.jpg


mat13---2.jpg



Beş şirketin 2004-2006 yıllarındaki işçi sayıları verilmiştir. DATA Yayınları

B ile D şirketlerindeki işçi sayısındaki artış aynıdır.
2004'deki Toplam işçi sayısı 2006'e göre fazladır


22,23,24. soruları yukarıdaki tablo ve grafiğe göre çözünüz. DATA Yayınları



22. 2006 yılı personel sayısına göre %10 artan şirket hangisidir? DATA Yayınları

A) E şirketi
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

23.2006 yılında A şirketinin personel sayısı 2004 yılına göre azalma gösterdiğine göre 2004 personel sayısı kaçtır? DATA Yayınları

A) 600
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

24.2006 yılında A şirketinin personel sayısı 2004 yılına göre azalma gösterdiğine göre 2004 personel sayısı kaçtır? DATA Yayınları

A) 600
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

25. B şirketinin 2006 yılındaki işçi artış miktarı kaçtır? DATA Yayınları

A) 60
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

26.Bir işçi maaşına yapılan 40 TL zam yerine %6 zam istediğine göre bu işçinin maaşı en az kaç TL'dir? DATA Yayınları

A) 680
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

27.Bir kesrin payına paydasının %x’i ve paydasına da payının %y’si eklenirse kesir değişmediğine göre kesrin karesinin eşiti nedir? DATA Yayınları

A) x/y
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

28. DATA Yayınları

mat14.jpg


ABCD dikdörtgeninde taralı alan ne kadardır?

A) 60
B)
C)
D)
E)

Cevap: A


--------------------------------------------------------------------------------

29. DATA Yayınları

mat15.jpg


Yukarıda beş ürünün alış şatış grafiği verilmiştir. Toplam zararın 14 TL olması için 5. ürünün satış fiyatı ne kadar olmalıdır?

A) 32
B)
C)
D)
E)​
 
Ce: 2010 KPSS Genel Yetenek Soruları ve Cevapları

paylaşım için teşekkürler
 
Back
Yukarı