Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.147
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Okullar açıldığında anneler ve babaları derin tatlı bir sorumluluk duygusu yaşarken hemen peşinden de ciddi endişeler düşündürmektedir. Bu endişelerden biri de beta enfeksiyonudur. Okulda görülen beta vakaları aileleri hemen endişeye sevk eder. Acaba çocuğuma da bulaşır mı? korkusu varsa biraz panikle, anne baba için kabusa dönüşebilir.

Beta nedir?

Beta diye bilinen bakterinin esas adı ‘GRUP A beta hemolotik streprokok’tur. İş bu çeşit bakteriler; anjin, cilt enfeksiyonu, farenjiu, zatürre, kızıl, kemik ve eklem enfenksiyonları, menenjit gibi çeşitli enfenksiyonlara sebebiyete yol açarlar. Özellikle kış aylarında boğaz ve solunum yollarına yerleşerek anjin rahatsızlığına neden olurlar. Rahatsızlanan bünyede ateş ve boğaz şişkinliği ile yoğun bir ağrı oluşur. Özellikle dikkat edilmelidir çocuk sağlığında boğaz ağrısının temel sebeplerinden birisi de virüslerdir. Boğaz ağrılarında doktor muayenesi şarttır. Muayene neticesinde anjinin sebebinin beta mı yoksa başka bir enfeksiyondan mı kaynaklandığı anlaşılır. Bazı virüslerde antibiyotik tedavisine ihtiyaç olmazken beta virüsünde antibiyotik gereklidir.

Gelinen bu noktada Tahlil ve muayene sonuçları hastalığın seyrini değiştirecektir. Burada dikkat edilmesi gereken birkaç önemli ve gözden kaçırılmaması gereken nokta vardır. Doğrusu şu ki hasta 3 günden fazla yüksek ateşli ise, hasta 3 yaşın üzerinde kreş veya okula gidiyorsa, gittiği yerlerde boğazında beta virüsü taşıyan arkadaşları varsa, boğazında şişlik oluşmuşsa bunun yanında öksürük ve burun akması gibi bulgular yoksa yapılan kültürde bakteri tespit edilmişse antibiyotik alması kuvvetli ihtimaldir.

Beta enfenksiyonu nazik kişilerde yüksek ateşli ve deri döküntüsü bir hastalık olan kızıla neden olur. Kızıl tedavisinde de çocukluk çağında yapılan tedaviden farklı olarak antibiyotik uygulanır. Hastalık boğaz ağrısı ve ateşle başlar. Hasta, çocukluk çağı döküntülü bilinen bilgiler yerine boğazda streptokok bakterisinin tespit edilmesiyle ayırt edilebilir. Hastalık teşhis edildikten sonra tedaviye başlar başlamaz yirmi dört saat sonra hastalık bulaşıcı özelliğini yitirmiştir.
 
Back
Yukarı