Evde Limon Ağacına Nasıl Bakılır

himen

Tanınmış Üye
Katılım
11 Şubat 2013
Mesajlar
1.559
Tepki puanı
51
Puanları
98
Yaş
41
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Evde Limon Ağacı Bakımı

Aşı Neden Gereklidir?

Aşı, narenciye konusundaki beklentileri en iyi karşılayan yöntemdir. Aynı zamanda meyve ağacına lezzet verir ve bol üretim sağlar. Bu nedenle, mutlaka uzman kişilere danışın ve satın alacağınız ağaçların aşılı olmasına dikkat edin.


Soğuktan Nasıl Korunmalı?

Satsuma ya da kumkuat, eski 10-12 derceye kadar da dayanır. Daha dayanıksız türleri rüzgardan korunaklı güney ya da güney batı cephesinde dikmelisiniz. Eğer ciddi bir don tehlikesi varsa ağacı bir süreliğine sarmak yararlıdır. Uzmanlar özellikle uç tomurcuğun korunmasını öneriyor.

Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Yapraklara yapışkan bir madde salgılayan kımız böceği, yaprak biti ya da diğer zararlıların istilası çıplak gözle görülebilir. Bu yapışkan madde, isli, siyahımsı bir mantar hastalığına neden olur. Hafif şekerlidir ve karıncalar bu yapışkan maddeye akın ederler. Salıgın önlemek için içeriğinde bakır olan bir ilaç püskürtün. bir diğer zararlı da, gövdede oluşan şeffaf sakızımsı bir maddedir. Bu da zamanla köklerin çürümesine neden olur. Başlangıç aşamasında zararlı maddeyi fırçalayarak çıkarın ve üzerine macun sürüp kapatın. Aşı macunu da kullanabilirsiniz.
 
Back
Yukarı