[Bilgi] Forum Kullanımı Hakkında Genel Bilgiler

Durum
Daha fazla cevap için açık değil.

atmaca

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
27 Mart 2008
Mesajlar
4.397
Tepki puanı
915
Puanları
163
Yaş
36
Bulunduğu Yer
Gaziantep
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaşımız forumdaki çeşitli özellikler ve kullanımdan haberdar değil. Bunun için forumun kullanımı ve sizlere sağlanan çeşitli özellikleri bu başlık altında açıklayacağım.

Konu Ön ekleri:
Forumda bazı bölümlere konu açarken konu başlığının yanında "Ön ek" ibaresini göreceksiniz. Lütfen yardım şikayetim var gibi mesajların yerine bu ön ekleri kullanabilirsiniz. Veya ön ek olmadan da konunuzu açabilirsiniz.

Butonların Kullanımı:
"
reputation.gif
" Bu buton ile kullanıcının beğendiğiniz veya beğenmediğiniz konularını/cevaplarını olumlu veya olumsuz yönde değerlendirerek (+) veya (-) itibar puanı almasını sağlar.

"
post_thanks.gif
" Bu buton ise beğendiğiniz konular için teşekkür ederek teşekkürler,sağol,eline sağlık, güzelmiş, arkadaşa katılıyorum gibi mesajları ifade etmenizi sağlar.
"
report.gif
" Bu buton ise uygun olmayan mesajları (küfür,hakaret vb içeren mesajlar) bölüm görevlisine (moderatöre) bildirmenizi sağlar. Mesajı moderatöre bildirdikten sonra moderatör konu veya mesajda gerekli işlemi yapacaktır. Bildirdiğiniz konu veya mesaja uzun süre geçmesine rağmen (12 saat) hiç bir işlem yapılmamışsa Şikayetleriniz başlığı altından yönetime bildirebilirsiniz.

Arkadaş ve Yasaklı Listenizi Düzenleme:

Bir kullanıcıyı arkadaş veya yasaklı listenize eklemek için Topluluk menüsünden Kişiler & Arkadaşlar 'a girip arkadaş listenize kişi(ler) ekleyip çıkarabilirsiniz. Yasaklı listenize bir kullanıcıyı eklemek için Ayarlar & Özellikler kısmından Yasaklı Listeni Düzenle'ye girip yasaklı listenize kişi(ler) ekleyebilirsiniz.


Albüm Oluşturma ve Resim Yükleme:


Kendinize ait özel albümler oluşturmak için Topluluk menüsünden Resimler & Albümler'e girin. Sol üst veya sol alt köşedeki Albüm Ekle linkine tıklıyoruz. Albüm başlığı, açıklaması ve türünü seçtikten sonra Gönder butonuna basın. Resim yüklemek için ister sol üst ve alttaki linki, ister ortadaki Resim Yüklemek İçin Tıklayın! linkine tıklayın. Açılan sayfadan gözat butonuna tıklayarak resimleri seçip Resim Yükle butonuna basın. Resimler yüklendi.


Sosyal Grup Açma ve Sosyal Gruplara Katılma:


Sosyal grupların listesini görmek için Topluluk menüsünden Sosyal Gruplar'a tıklayın. Katılmak istediğiniz sosyal grup ismine tıklayıp gruba girin katılmak için Gruba katıl linkine tıklayıp gruba katılabilirsiniz.
Yeni bir grup oluşturmak için Sosyal Gruplar'a tekrar dönün ve Yeni Grup Oluşturun linkine tıklayın. Grup adı ve açıklamasını yazdıktan sonra Grup Tipini ayarlıyoruz. Burda karşımıza 3 seçenek çıkıyor:
Genel: Bu seçenekle kullanıcılar grubunuza doğrudan katılabilir.
Onaya Bağlı: Bu seçenekle kullanıcılar grubunuza sizin onayınıza bağlı olarak katılabilir. Onay vermezseniz katılamazlar.
Davetli: Bu seçenekle gruba davet edilenler dışında kimse katılamaz.
Sosyal gruplarınıza resim eklemek için: Oluşturduğunuz albümlerden birini açıp Bir Gruba Resim Ekleyin linkine tıklayıp ekleyebilirsiniz.


Profil Özelleştirme:

Profilinizi renklendirmek veya arkaplan resmi eklemek için Kullanıcı Kontrol Panelinizden soldaki menüden Profilinizi Kişiselleştirin linkine tıklayın. Ordan gerekli renk ayarlarını vs yapıp kaydettikten sonra özelleştirilmiş bir profile sahip olacaksınız.

Profil Gizliliği:
Profil gizliliği; profil bilgilerinizi, ziyaretçi mesajlarınızı vs kimlerin görüp göremeyeceğini ayarlamanıza yarar. Tıpkı Facebooktaki gibi. Profil gizliliğinizi düzenlemek için Kullanıcı Kontrol Paneline girdikten sonra soldaki menüden Profil Gizliliği seçeneğini seçip ayarlayabilirsiniz.

Mesajlara resim yükleme:

Mesajlarınıza resim yüklemek için mesaj yazma panelinin altında bulunan gözat butonuna tıklayıp yükleyeceğiniz resmi seçin ve host it! butonuna basın. Açılan pencereden imageshack.us sitesine yönleneceksiniz. Açılan sayfadaki Hotlink for forums (1) kısmındaki kodları mesaj yazdığınız yere yapıştırın. Mesajınızı yazdıktan sonra resim mesaj içererisinde görünecektir.

Yeni eklenen özellikler oldukça konu güncellenecektir. Sorunlarınızı bu başlık altından yazın yardımcı olayım. Kolay gelsin :)
 
Bu bilgiler geçerliliğini yitirdiğinden konu kapatılmıştır.
 
Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
Back
Yukarı