Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

  • Konuyu başlatan Ruhum Yorgun
  • Başlangıç Tarihi
R

Ruhum Yorgun

Konuk
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

SİTESİKİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 11.07.1992
Rektör: Prof. Dr. Osman Tekinel
İletişim bilgileri: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 4606-Kahramanmaraş
Tel: 0 344 223 76 66
Faks: 0 344 225 14 42
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 2
YO: 1
MYO: 7
Öğrenci sayısı: 6027
Akademik personel: 478

Rektör Prof. Dr. Osman Tekinel: "Üniversite sınavında harcadığınız çabayı bundan sonra kendinizi en iyi şekilde yetiştirip bilimsel çalışma yapmak, ileri teknolojiyi üretmek ve kalkınmaya destek olmak için harcayacağınıza içtenlikle inanıyorum"
Tarihçe: Üniversite 1992 yılında kuruldu. 1993- 94 öğretim yılında da eğitim öğretim hayatına başladı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, yeni kurulan üniversitelerimizden birisi. Yeni kurulan üniversitelerin hemen hemen tümünde olduğu gibi Sütçü İmam Üniversitesi'nde de alt yapı ve diğer eğitim öğretim konularında eksiklikler bulunuyor.
Olanakları doğrultusunda eksikliklerini gidermeye çalışan Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğretim elemanları ile öğrencilerin çalışmaları için Bilgi İşlem Merkezi kurulmuş. 365 metrekare alana sahip olan kütümpanede ise 18 bin kitap, 485 dergi bulunuyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Tekinel, üniversitenin çeşitli güçlükler nedeniyle yeterli düzeyde yayın yapamadığını belirterek, öğretim elemanlarından bu konuda yoğun faaliyet içinde bulunmalarını istediklerini söylüyor.
Ailelerin ve öğrencilerin üniversiteyi kazandıkları andan itibaren çeşitli endişelere düştüklerini belirten Tekinel, "Aileler ve öğrenciler barınma, beslenme, sağlık konularında kaygılanmaya başlıyorlar. Ancak üniversitemize giren öğrencilerin bu üç yönden de sorunsuz bir üniversiteye geldiklerini özellikle belirtmek istiyorum. Öğrencilerin ve ailelerinin içleri rahat olsun" şeklindeki sözleriyle öğrencileri üniversiteye davet ediyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER: Üniversitenin gelişmeye çalışan yeni bir üniversite olması, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinlikler açısından da yetersizliklerle karşılaşmalarına neden oluyor. Üniversitenin 1 kapalı spor salonu bulunuyor.
Akademik ve kültürel hizmetler gerçekleştirmeye çalışan üniversitede her yıl aen az 100'e yakın faaliyet yapılıyor. Geçtiğimiz yıl oryantasyon planı çerçevesinde 47, ziraat fakültesi çiftçi konferansları çerçevesinde ise 44 faaliyet olmak üzere 91 etkinlik düzenlendi. Üniversitenin merkez kampüsünde 1000, Karacasu kampüsünde ise 600 öğrenci kapasiteli yemekhane bulunuyor.
Öğrenciler Karacasu kampüsünde 1500 kişilik öğrenci yurdunda kalma imkanına sahipler.

SAĞLIK HİZMETİ: Sağlık hizmeti ana kümpüs alanı içinde bulunan Mediko Sosyal Merkezi tarafından veriliyor. Sık sık öğrencilere sağlık taraması yapılıyor. Hastalar ***** ileri tetkik ve tedavileri için hastanelere sevk ediliyorlar. 3 doktor, 1 diş hekimi, 1 hemşirö, 1 sağlık teknisyeni görev yapıyor.

BURS: Eğitim öğretim yılı başında öğrencilerin tamamı sosyo- ekonomik yönden de bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Kıyafet, barınma ve yemek sorunları çözümlenerek ders yılı sonuna kadar yardımlar sürdürülüyor. Üniversitenin vakfı desteğe muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 30 öğrenciye karşılıksız burs veriyor.
 
Back
Yukarı