melek

Demirbaşlardan
Katılım
11 Nisan 2008
Mesajlar
2.610
Tepki puanı
255
Puanları
133
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
İlk Önce http://www.androidprogramlari.org/indir/z4root.rar buradan z4root adlı programı indirip tablete kurun. Programa girip root yazısına dokunun ve işlem bitene kadar bekleyin. Rootlama işlemi bitince:

https://www.box.com/s/cb7caa79e6becff5d6a0 bu programı indirin rardan çıkarın ve kurun. İçerisinde 3 dosya olacak ama siz sadece apk dosyasını kurun diğerlerini silebilirsiniz. Root exploreri kurduktan sonra dokunup girin. En son da:

Cihazın ana dizininde “System/etc” klaörünün içindeki “vold.fstab” dosyasını bulun ve tıklayın gelen ekranda Metin dosyası olarak açın

Bu 2 satırı bunlun;

Değiştirilecek Satır:

dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/virtual/block/nandj
dev_mount extsd /mnt/extsd auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host /devices/platform/sunxi-mmc.0/mmc_host


Burada ki kodlarla değiştirin. (Kopyala yapıştır kullanın elle girmeyin) Ayrıca “vold.fstab” dosyasını PC’nize alıp orada değişiklik yapmayın ben bunu denedim ve cihaz açılmadı. USB’ye takınca açıldı cihaz sonra cihazın kendi üstünde kopyala yapıştır yaptım ve çalıştı.

Değiştirilen Satır:

dev_mount extsd /mnt/extsd auto /devices/virtual/block/nandi
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host /devices/platform/sunxi-mmc.0/mmc_host

Sonra kaydedin ve çıkın.
Cihazı kapatmadan önce her ihtimale karşı Tablet ayarlarında “USB hata ayıklaması” bölümünün işaretini kaldırın çünki eğer yanlış bir şey yaparsanız cihaz SD’yi bulmayacak ve açılmayacaktır. Eğer açılmazsa USB kablosunu taktığınızda cihaz açılıyor sonra değiştirdiğiniz dosyayı siler orijinal dosyanın sonundaki uzantıyı kaldırırsınız cihaz eski haline döner. Eğer bir hata yapmadıysanız ve her şey yolunda giderse cihaz açıldığında sonradan taktığınız SD kart kapasitesi kadar SD’niz olmuş olacak.

alıntı
 
Back
Yukarı