Simge Fıstıkoğlu kimdir

Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.147
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Hikayem

2 Aralık 1982'de başladı hikayem. Çocukluğuma dönüp baktığımda Yeşilköy sokaklarında oynadığımız oyunları hatırlıyorum en çok. Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda başlayan öğrencilik hayatım Selim Pars Koleji ve Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde devam etti. Siyaset, felsefe, psikoloji, sanat tarihi, edebiyat... İlgi duydugum bütün alanlara dair öğrenme hevesim beni sosyoloji tercihine itti. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden 2005 yılında mezun oldum.


okulun ardından estetik ve tasarıma duydugum ilgi, yazı yazma isteğimle birleşince bir dekorasyon dergisinin benim için doğru adres olacağını düşündüm. Çaldığım ilk kapı olan Elle Decor dergisinde 3 ay staj yaptıktan sonra stil editörü olarak görev almaya başladım. Konuşmayı ve soru sormayı da en az yazmak kadar sevdiğimi fark edince, 'değişim zamanı' dedim içimden ve televizyona adım atma kararı aldım.


Televizyona geçme kararını bir günde almış olmam gibi, başlamam da aynı süratde oldu. "Bu mesleği öğrenmek istiyorum" diyerek kapısını çaldığım dönemin Haberturk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Murat Ongun'dan "hemen bugün başla" yanıtını aldım. Ertesi gün deneme çekimi bile yapmadan kendimi kameranın karşısında buldum. Tarih 16 Ekim 2006 idi. Hiç bir deneyimi olmayan birini ekrana çıkardığı için Murat Ongun'u zaman zaman fazla cesur bulsam da, bana güvenmesi ve fırsat vermesini minnetle anar, bunun hayatımda aldığım en iyi karar olduğunu söyleyebilirim.


Haberturk Televizyonu'nda 2009 yılının Ağustos ayına kadar spor spikeri ve editörü olarak görev yaptım. Bu süre zarfında aralarında Fatih Terim, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam, Ersun Yanal, Vicente Del Bosque gibi teknik direktörler ve Hakan Şükür, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Rüştü Reçber, Servet Çetin, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Gökhan Gönül, Hamit Altıntop. Halil Altıntop, Nuri Şahin, Tugay Kerimoğlu, Mehmet Aurelio, Mevlüt Erdinç, Caner Erkin, Philip Holosko, Colin Kazım Richards gibi futbolcularla röportajlar yaptım. 2009 yılının Ağustos ayında Haberturk Televizyonu Spor Müdürü oldum,


2011 yılının Mayıs ayında ise kariyerime yeni bir yön verme isteği duydum. Gece kuşağında yer alan 1 Gün isimli programın hem hazırlık aşamasında gorev aldım, hem sunuculuğunu üstlendim.


16 Eylül 2011 tarihinde Haberturk Televizyonu'ndan ayrıldım.


İki aylık bir molanın ardından A Haber'de Son Durak isimli haber programını sunmaya başladım. Takvimler yine 16 rakamını gösterirken, (bu kez 2012 yılının Şubat ayıydı) Habertürk izleyicilerine yeniden 'Merhaba' dedim.


Şansa inanmam ama şanslı insanlar varsa, sevdikleri işi yapıyorlardır mutlaka. Stüdyo dışında bir canlı yayına gittiğimde etrafımdaki hareketliliği görünce, röportaj yaptığım kişinin 'anlatırken' gözlerindeki samimiyete şahit olduğumda ve en önemlisi sorduğum bir soru üzerine yeni bir şey öğrendiğimde kendimi çok ama çok iyi hissediyorum, en doğru kararların üzerinde fazla düşünülmeden alınanlar olduğunu bir kez daha anlıyorum.

Sen plan yaparken başına gelenlerdir hayat" derler, planları köşeye atıp, hayalleri ön sıraya alıp hikayeme devam ediyorum...

Simge
 
Back
Yukarı