İlk iPhone’u Aslında 1998 Yılında Başka Bir Şirketin Ürettiğini Biliyor muydunuz?

atmaca

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
27 Mart 2008
Mesajlar
4.397
Tepki puanı
915
Puanları
163
Yaş
36
Bulunduğu Yer
Gaziantep
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
ilk-iphone-u-aslinda-1998-yilinda-baska-bir-sirketin-urettigini-biliyor-muydunuz-705x290.jpg


iPhone deyince herkesin aklına elbette Apple’ın ürünü gelir, fakat ilk iPhone ismiyle üretilen telefonun başka bir şirket tarafından 1998 yılında üretildiğini muhtemelen bilmiyordunuz.

Cihazlarının başına ‘i’ harfini koyarak iPhone, iPad, iMac gibi ürünlerini satışa sunan ve bu markayı kendisiyle özdeşleştiren Apple’ın, aslında bir zamanlar Cisco ile ticari marka anlaşmazlığı yaşadığı ve bunun sebebinin iPhone isminin olduğunu biliyor muydunuz?

Daha öncesinde 1998 yılında ilk iPhone adının aslında Infogear tarafından kullanıldığını, şirketin daha sonra Cisco’ya satılmasıyla tüm haklarının da Cisco’ya geçtiğini hatırlatalım.

Paylaştığımız fotoğrafta da gördüğünüz üzere ilk iPhone cep telefonu olarak değil, dokunmatik ekranlı bir ev ya da ofis telefonu olarak görülüyor.

32543245.png


İlk iPhone modelinden sonra diğer telefonlar telsiz olarak ve daha ince olacak şekilde üretilmeye devam edilmiş. 2001 yılından itibaren iPhone telefonlarının üretimini durduran Cisco, yine de markanın telif haklarını elinde tutmaya devam etmişti.

4325426.gif


Cisco ve Apple, o dönem yaşanan iPhone markasının ticari hak anlaşmazlığının çözülerek sonuçlandığını ve birlikte ortak bir yatırım gerçekleştireceklerini duyurmuş olsalar da aradan geçen zaman içerisinde bu yatırımla ilgili bir gelişme yaşanmadı.

Kaynak: Webtekno
 
Back
Yukarı